GastroPirineus va néixer el 2016, amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya, i per posar amb valor la cuina tradicional i autòctona dels Pirineus, elaborada amb productes de cadascuna de les seves comarques, així com per a posar en valor a les cuineres i cuiners que mantenen aquest patrimoni gastronòmic que aporta identitat al territori.

Des dels seus inicis, GastroPirineus s'ha concebut com una trobada professional itinerant que, any rere any, recorre les diverses comarques dels Pirineus per apropar-se al públic local i afavorir la participació tant de professionals com d'aficionats.

Al llarg de totes les seves edicions, més de dos-cents cuiners, cuineres, pastissers i sumillers han passat pels fogons de GastroPirineus, creant una xarxa de professionals que continua donant suport al projecte i contribuint al seu creixement i consolidació edició rere edició.

2025 - La Molina (10è aniversari)

Els dies 7 i 8 d’abril del 2025, GastroPirineus celebra el seu 10è aniversari a La Molina, consolidant-se com l’esdeveniment de referència en la cuina de muntanya. Durant dues jornades intenses es podrà gaudir de cuina en directe, demostracions de productes de proximitat i de bona enogastronomia!

GastroPirineus 2025, que és una de les accions destacades de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 (CRMG2025), donarà protagonisme als col·lectius gastronòmics pirinencs i a les associacions gastronòmiques, reforçant així la identitat culinària de la zona. Hi participaran Cuina Alt Urgell, Cuina Pirinenca de la Cerdanya, La Xicoia (Pallars Sobirà) i els equips de cuina de Vall de Núria i Vallter 2000, entre d’altres.

El certamen, com és habitual, comptarà amb grans estrelles de la gastronomia. En aquesta 10a edició el xef Joan Roca (Celler de Can Roca) serà l’encarregat de tancar les jornades, mentre que el pastisser Oriol Balaguer, portarà al certamen una creació inèdita: el Pastís del 10è aniversari de GastroPirineus.

Més Informació