Gastropirineus són les Jornades de cuina de referència quan parlem de gastronomia i productes de muntanya, neix el 2016 amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya, per posar amb valor la cuina tradicional i autòctona dels Pirineus, elaborada amb productes de cadascuna de les seves comarques, i a les cuineres i cuiners que mantenen aquest patrimoni gastronòmic que dóna identitat al territori.

Des del seu inici es planteja com una trobada professional itinerant que any rere any recorre les diverses comarques dels Pirineus apropant-se al públic de cada indret i facilitant així la participació de professionals i de públic aficionat.

Durant les 5 edicions de les jornades més d’un centenar de cuiners, cuineres, pastissers i sumillers han desfilat pels fogons de GastroPirineus, generant un gran cercle de professionals, els quals ens segueixen acompanyant a totes les cites i donen suport a aquest projecte que va creixent i es va consolidant edició rera edició.

2024 - Vallter 2000 (Setcases) i Camprodon

Els 8 i 9 d’abril del 2024 va tornar GastroPirineus, les Jornades Professionals de Gastronomia i de la Cuina dels Pirineus. En la seva 9a edició, i per primera vegada en la seva història, el certamen es va celebrar en dues seu: l’estació d’esquí Vallter 2000 (Setcases) i el restaurant Cal Marquès, de Camprodon. D’aquesta manera,
Una vintena de xefs, entre ells, Víctor Torres, Quim Casellas, Albert Boronat, o Francesc Rovira, van cuinar en directe en aquestes jornades que van néixer al 2016 per posar en valor la cuina que es fa als Pirineus, des de la Vall d’Aran a l’Empordà. Cuiners que van ser els encarregats de demostrar que la cuina catalana és cultura, un ric patrimoni que hem de conservar i del que ens podem sentir orgullosos. Una filosofia en línia amb els objectius de la distinció Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, projecte que va presentar a GastroPirineus 2024, Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme.

Més Informació