2017 - Alp i Puigcerdà

Alp i Puigcerdà 2017

DILLUNS 27

09:30

INAUGURACIÓ

Palau de congressos i esports - Alp

09:45

CUINA EN DIRECTE - SESSIO INAUGURAL

La cuina dels Pirineus sense fronteres:
El projecte CCI PirineusMed

Amb la participació de cuinets representants de les Cambres de Comerç de:
• Girona: Sergi Roca. Restaurant Equilibri
• Lleida: Joel Castanyé. Rest. La Boscana
• Pyrènees Orientales Jean Luc Planes. Restaurant Planes.
• Andora: Josep Mª Troquet. Restaurant Borda Raubert

10:45

FIRA CAFÈ

11:30

CUINA EN DIRECTE

El conill
Una cam que, pel seu cost i per les seves característiques nutricionals i culinàries, és ideal per una dieta saludable, i que mereix un Formatge i mantega CADÍ bon tractament a les cartes dels restaurants.
David Arroyo. Restaurant Le Deu. Olot
Montse Sala. Rest. Casa Tumay. Escunhau

12:30

CUINA EN DIRECTE

Cuina i esport
Pautes per elaborar menús i plats que tinguin en compte cients que tenen com a principal motivació la pràctica de l'esport, Amb la intervenció d'Emma Roca, esportista d'elit.
Sean Fovvler, cuiner.

13:15

CUINA EN DIRECTE

Girona Excel-lent
Productes Girona Excellent, marca per la creació de valor de diferents productes, i las seves aplicacions gastronòmiques i culinàries, de la mà de Pep Nogué

14:00

ESPAI ÀGORA FIRA

EL PA TAULA. El Panníer Amb Francesc Altarriba.
del Taller Gastronòmic del Pa
DINAR. Elaborat pels restaurants del col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya.

15:30

CUINA EN DIRECTE

Terrines i Tupí
Una part del nostre patrimoni gastronòmic i del rebost de la cuina de muntanya.
• Salvador Trabalón, Restaurant Hotel Castell de Ciutat. La Seu d'Urgell
• Jaume Mora i Ramon Aytès, de l'Associació Gastronòmica La Xicoia del Pallars Sobirà

16:30

CUINA EN DIRECTE

Sabor i color. Plantes i flors a la Cuina
Enriquir, potenciar i personalitzar la nostra cuina i els nostres plats, mitjançant la incorporació de les herbes i flors del nostre entorm. Amb la participació del
Dr.Joan Muntaner, biòleg.
Iolanda Bustos. Restaurant La Calèndula

17:30

CUINA EN DIRECTE

Formatge i mantega CADÍ
Elaboracions amb els productes amb DOP de l'Alt Urgell i La Cerdanya: Formatge i mantega.
Núria Bonet, Restaurant Ca la Núnie. Bellver de Cerdanya
Josep Ma. Troquet. Restaurant Cal Serni Calbinyà

20:30

SOPAR AMB ESTRELLES

A l'Hotel del Prado - Puigcerdà
Elaborat per:
• Restaurant Les Cols. Olot ★★
• Restaurant La Boscana. Bellvís ★
• Restaurant Manel i Restaurant Minim's. Andorra la Vella
• Restaurant La Chaumière. Font-Romeu
• Col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya
• Pastisseria Cerdany. Puigcerdà

DIMARTS 28

08:30

ESMORZAR DE MUNTANYA

Palau de congressos i esports - Alp
La recuperació d'un dels principals àpats de la gent de muntanya, a l'espai àgora Fira.
• Presentat per Jaume Fàbrega
• Elaborat pel Restaurant Ca l'Eudald, d'Alp i restauradors dal col-lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya
Places limitades. Amb reserva prèvia

09:30

CUINA EN DIRECTE

La tradició posada al dia
Sessió magistral a càrrec de Nandu Jubany.

11:00

CUINA EN DIRECTE

Els bolets
Conèixer la gran varietat de bolets que es poden trobar als Pirineus, les seves propietats i les CUINA EN DIRECTE diferents formes de preparació i de maridatge. Amb la participació del micòleg Enric Gràcia.
Xevi Poll. Restaurant La Destilleria. Gironella
Sergi Fernàndez. Pastisseria Sherbet i Restaurant Estany Clar. Berga

12:00

CUINA EN DIRECTE

La cuina de l'aprofitament:
sostenibilitat i rendibilitat

Com treure partit del que tenim, aprofitar els aliments per cuinar plats exquisits, evitar el malbaratament i contribuir a la sostenibilitat.
• Cuineras de Sils

13:00

CUINA EN DIRECTE

La carn de Poltre
L'aprofitament de totes les parts de la cam i les diferents formes de cuinar-la. Amb la intervenció d'un producter de Cavall Pirinenc Català.
Montse Coll. Restaurant La Tavemeta. Ripoll
Jordi Soler. Hotel Calitxó. Molló
Eva Martinez. Rest. Can Jordi. Espinavell
Francina Rigat El Pont 9. Camprodon
Jordi Vila. Can Jepet. Setcases

14:00

ESPAI) ÀGORA FIRA

• CATADE VI de Cellers del Pallars
• DINAR. Restaurants del collectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya

15:30

CUINA EN DIRECTE

El corder
Aprofundir sobre l'aprofitament de totes les parts del xai, i les difarents formes de cuinar-lo Amb la participació, també, d'un criador de la raça Xisqueta i un despecegador.
Josep Palau i Oriol Pallarès ( APAT Pallars)

16:15

PRODUCTES ALIMENTARIS: proximitat i qualitat. Pirineus i gastronomia

Carmel Mòdol Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries
Jordi Secall, Director de Màrqueting de l'Agència Catalana de Turisme.

17:00

CUINA EN DIRECTE

La cuina del Pirineu: de la Fonda a l'excel-lència
La creativitat posada al servei de la cuina del territori, amb en Xesc Rovira. cuiner amb estrelles Michelin.

19:30

SESSIÓ MAGISTRAL DE CUINA

A l'Antic convent de Sant Domènec de Puigcerdà
De la tradició a la modernitat, sense pardre identitat. A càrrec d'en Xesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn, restaurant
amb una estrella Michelin.
Sessió oberta al públic en general

20:30

APERITIU - DEGUSTACIÓ

Ofert per l'Ajuntament de Puigcerdà.

Veure el Programa