Alp i Puigcerdà 2017
INAUGURACIÓ
Palau de congressos i esports - Alp
CUINA EN DIRECTE - SESSIO INAUGURAL
La cuina dels Pirineus sense fronteres:
El projecte CCI PirineusMed
Amb la participació de cuinets representants de les Cambres de Comerç de:
• Girona: Sergi Roca. Restaurant Equilibri
• Lleida: Joel Castanyé. Rest. La Boscana
• Pyrènees Orientales Jean Luc Planes. Restaurant Planes.
• Andora: Josep Mª Troquet. Restaurant Borda Raubert
FIRA CAFÈ
CUINA EN DIRECTE
El conill
Una cam que, pel seu cost i per les seves característiques nutricionals i culinàries, és ideal per una dieta saludable, i que mereix un Formatge i mantega CADÍ bon tractament a les cartes dels restaurants.
• David Arroyo. Restaurant Le Deu. Olot
• Montse Sala. Rest. Casa Tumay. Escunhau
CUINA EN DIRECTE
Cuina i esport
Pautes per elaborar menús i plats que tinguin en compte cients que tenen com a principal motivació la pràctica de l'esport, Amb la intervenció d'Emma Roca, esportista d'elit.
• Sean Fovvler, cuiner.
CUINA EN DIRECTE
Girona Excel-lent
Productes Girona Excellent, marca per la creació de valor de diferents productes, i las seves aplicacions gastronòmiques i culinàries, de la mà de Pep Nogué
ESPAI ÀGORA FIRA
• EL PA TAULA. El Panníer Amb Francesc Altarriba.
del Taller Gastronòmic del Pa
• DINAR. Elaborat pels restaurants del col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya.
CUINA EN DIRECTE
Terrines i Tupí
Una part del nostre patrimoni gastronòmic i del rebost de la cuina de muntanya.
• Salvador Trabalón, Restaurant Hotel Castell de Ciutat. La Seu d'Urgell
• Jaume Mora i Ramon Aytès, de l'Associació Gastronòmica La Xicoia del Pallars Sobirà
CUINA EN DIRECTE
Sabor i color. Plantes i flors a la Cuina
Enriquir, potenciar i personalitzar la nostra cuina i els nostres plats, mitjançant la incorporació de les herbes i flors del nostre entorm. Amb la participació del
Dr.Joan Muntaner, biòleg.
• Iolanda Bustos. Restaurant La Calèndula
CUINA EN DIRECTE
Formatge i mantega CADÍ
Elaboracions amb els productes amb DOP de l'Alt Urgell i La Cerdanya: Formatge i mantega.
• Núria Bonet, Restaurant Ca la Núnie. Bellver de Cerdanya
• Josep Ma. Troquet. Restaurant Cal Serni Calbinyà
SOPAR AMB ESTRELLES
A l'Hotel del Prado - Puigcerdà
Elaborat per:
• Restaurant Les Cols. Olot ★★
• Restaurant La Boscana. Bellvís ★
• Restaurant Manel i Restaurant Minim's. Andorra la Vella
• Restaurant La Chaumière. Font-Romeu
• Col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya
• Pastisseria Cerdany. Puigcerdà
ESMORZAR DE MUNTANYA
Palau de congressos i esports - Alp
La recuperació d'un dels principals àpats de la gent de muntanya, a l'espai àgora Fira.
• Presentat per Jaume Fàbrega
• Elaborat pel Restaurant Ca l'Eudald, d'Alp i restauradors dal col-lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya
Places limitades. Amb reserva prèvia
CUINA EN DIRECTE
La tradició posada al dia
Sessió magistral a càrrec de Nandu Jubany.
CUINA EN DIRECTE
Els bolets
Conèixer la gran varietat de bolets que es poden trobar als Pirineus, les seves propietats i les CUINA EN DIRECTE diferents formes de preparació i de maridatge. Amb la participació del micòleg Enric Gràcia.
• Xevi Poll. Restaurant La Destilleria. Gironella
• Sergi Fernàndez. Pastisseria Sherbet i Restaurant Estany Clar. Berga
CUINA EN DIRECTE
La cuina de l'aprofitament:
sostenibilitat i rendibilitat
Com treure partit del que tenim, aprofitar els aliments per cuinar plats exquisits, evitar el malbaratament i contribuir a la sostenibilitat.
• Cuineras de Sils
CUINA EN DIRECTE
La carn de Poltre
L'aprofitament de totes les parts de la cam i les diferents formes de cuinar-la. Amb la intervenció d'un producter de Cavall Pirinenc Català.
• Montse Coll. Restaurant La Tavemeta. Ripoll
• Jordi Soler. Hotel Calitxó. Molló
• Eva Martinez. Rest. Can Jordi. Espinavell
• Francina Rigat El Pont 9. Camprodon
• Jordi Vila. Can Jepet. Setcases
ESPAI) ÀGORA FIRA
• CATADE VI de Cellers del Pallars
• DINAR. Restaurants del collectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya
CUINA EN DIRECTE
El corder
Aprofundir sobre l'aprofitament de totes les parts del xai, i les difarents formes de cuinar-lo Amb la participació, també, d'un criador de la raça Xisqueta i un despecegador.
• Josep Palau i Oriol Pallarès ( APAT Pallars)
PRODUCTES ALIMENTARIS: proximitat i qualitat. Pirineus i gastronomia
• Carmel Mòdol Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries
• Jordi Secall, Director de Màrqueting de l'Agència Catalana de Turisme.
CUINA EN DIRECTE
La cuina del Pirineu: de la Fonda a l'excel-lència
La creativitat posada al servei de la cuina del territori, amb en Xesc Rovira. cuiner amb estrelles Michelin.
SESSIÓ MAGISTRAL DE CUINA
A l'Antic convent de Sant Domènec de Puigcerdà
De la tradició a la modernitat, sense pardre identitat. A càrrec d'en Xesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn, restaurant
amb una estrella Michelin.
Sessió oberta al públic en general
APERITIU - DEGUSTACIÓ
Ofert per l'Ajuntament de Puigcerdà.