Berga 2018
SESSIÓ INAUGURAL
CUINA EN DIRECTE
La cuina del Berguedà
Descobrim les característiques d'una cuina arrelada al territori, i basada en productes del territori. Amb la participació de:
Anna Lombardero i Remei Escolies. Els Roures
(Castellar del Riu)
Jordi i Josep Badia. La Cabana (Berga)
Presentació del III Congrés Català de Cuina
A càrrec del Dr. Màrius Rubiralta, Director del Congrés.
Inauguració oficial de Gastropirineus Berguedà.
PAUSA CAFÈ.
Degustació de productes del Clúster de Productes Típics de Muntanya.
CUINA EN DIRECTE
Cuina amb cervesa artesana
La producció de cervesa artesana fa que aquesta arribi, també, com a condiment a la cuina. Sessió de cuina amb cervesa artesana, comentada per l'experta Sílvia Culell, i la cuina del restaurant amb estrella Michelin de:
Sergi Fernàndez i Jaume Sebastian.
Estany Clar (Cercs-Berga)
CUINA EN DIRECTE
CADÍ
Plats elaborats amb productes de la DOP Mantega i Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
Diego Alias. Ca l'Amador (Josa del Cadí)
Quim Romeu. Meules Artesanes Sant Tirs (Puig-Reig)
CUINA EN DIRECTE
Girona Excel-lent
Cuina amb productes "Girona Excel-lent", marca per la creació de valor, de la mà experta del cuiner amb estrella Michelin
Pere Arpa. Ca l'Arpa ★ (Banyoles)
DINAR
Menú Gastropirineus als restaurants de Berga
CUINA EN DIRECTE
Cuina amb bolets
Els bolets i la seva aplicació a la cuina. Amb la participació del micòleg Enric Gràcia, i la cuina de:
Núria Bonet. Ca la Núria (Bellver/Puigcerdà)
Marc Nus. Era Coquèla (Val d'Aran)
CUINA EN DIRECTE
La cuina del rebost del Pirineu de Lleida
Les possibilitats de la cuina elaborada amb els productes que ofereix un territori amb un rebost variat i de qualitat.
Amb-la intervenció de Joan Buchaca, director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.
Roger de la Torre. Can Boix (Peramola)
Salvador Trabalón i Raúl Terrado. Castell de Ciutat (Seu d'Urgell)
CUINA EN DIRECTE
Gastronomia i cultura: El camí dels Bons Homes
En l'any del Turisme Cultural, proposem una mostra de la simbiosi indissociable de la cultura i la gastronomia. Sessió dirigida per Borja Segura, coordinador del projecte del Camí dels Bons homes.
Amb la participació de:
Carme Clotet. Niu Nou (Bagà)
Jordi Tomàs. Cerdanya Ecoresort (Prullans)
ELS VINS D'ALÇADA - DO Costers del Segre (Terroir Pallars)
Tast de vins de muntanya guiat per:
Pilar Salillas (sommelier i enòloga de la DO Costers del Segre)
Per aquesta sessió cal inscripció prèvia. Places
limitades.
SOPAR AMB ESTRELLES
Al Restaurant Estany Clar, de Cercs
Elaborat pels xefs dels restaurants de renom i vinculats al territori:
Joel Castanyè. La Boscana ★ (Bellvís)
Sergi Fernàndez i Jaume Sebastian. Estany Clar ★ (Cercs - Berga)
Jordi Juncà. Ca l'Enric ★ (Vall de Bianya)
Francesc Rovira. Fonda Xesc ★ (Gombrèn)
Carles Flinch. Can Manel (Andorra)
Sergi Vallès. Hotansa (Andorra)
Roger Biosca. Hotel Isard (Andorra)
CUINA EN DIRECTE
De la fonda tradicional al restaurant amb Estrella
La evolució de la cuina tradicional a càrrec del cuiner amb estrella Michelin
Carles Gaig. Gaig (Barcelona)
LA TAULA DE FORMATGES
Descobrir la varietat i qualitat dels formatges artesanals que s'elaboren al Pirineu, de la mà experta de Laia Pont i Natàlia Nicolau, autores del llibre Formatges dels Pirineus
PAUSA CAFÈ
Degustació de formatges artesanals
dels Pirineus
CUINA EN DIRECTE
Cuina de cassola: tradició i modernitat
La cuina de cassola, element fonamental del patrimoni de la nostra gastronomia. Sessió a càrrec del cuiner amb estrella Michelin:
Oriol Rovira. Els Casals (Sagàs)
CUINA EN DIRECTE
Productes autòctons i recuperats del receptari tradicional del Berguedà
La recuperació de productes autòctons que varen formar part de la cuina tradicional i la seva aplicació a la cuina actual. Sessió amb la participació d'Ana Lobato, gastrònoma i investigadora de la Fundació
Alicia, i la cuina de:
Marcel Cardona. Cal Fuster (Viver i Serrateix)
DINAR
Menú Gastropirineus als restaurants de Berga
Agricultura i turisme: Complement o elements indisociables?
Analitzem com d'important és el lligam entre l'agricultura, part fonamental de la nostra gastronomi i el turisme: Des de Benvinguts a Pagès a les rute enogastronòmiques
CUINA EN DIRECTE
La Enogastronomia a FGC
La cuina del Bages
Presentació de les iniciatives relacionades amb l'Enogastronomia de FGC: Tren Gastronòmic "Montserrat Clàssic Express" i de l'Enotren, a càrrec d'Enric Ticó president de FGC, i sessió magistral de cuina per:
Benvingut Aligué. Ca l'Aligué (Manresa)
CUINA EN DIRECTE
La cuina dels joves cuiners del Berguedà
Conèixer i posar en valor la cuina que elaboren els joves cuiners del Berguedà i la seva evolució. Amb la participació de:
Xavier Ribolleda. Cal Majoral (L'Espunyola)
Pere Venturós. Terra (Berga)
Xevi Poll. La Destil-leria (Gironella)
Carpa del Passeig de la Indústria - Berga
Sessió magistral de cuina, amb tast pels assistents, a càrrec del cuiner amb estrella Michelin, Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn.
Sessió oberta al públic.
Cal inscripció prèvia a:
Oficina de Turisme del Berguedà: 93 822 15 00
Mail: [email protected]
O bé Central de Reserves: www.berguedareserves.cat