2018 - Berga

Berga 2018

DILLUNS 25

09:45

SESSIÓ INAUGURAL

CUINA EN DIRECTE
La cuina del Berguedà
Descobrim les característiques d'una cuina arrelada al territori, i basada en productes del territori. Amb la participació de:
Anna Lombardero i Remei Escolies. Els Roures
(Castellar del Riu)

Jordi i Josep Badia. La Cabana (Berga)

10:45

Presentació del III Congrés Català de Cuina

A càrrec del Dr. Màrius Rubiralta, Director del Congrés.
Inauguració oficial de Gastropirineus Berguedà.

11:00

PAUSA CAFÈ.

Degustació de productes del Clúster de Productes Típics de Muntanya.

11:30

CUINA EN DIRECTE

Cuina amb cervesa artesana
La producció de cervesa artesana fa que aquesta arribi, també, com a condiment a la cuina. Sessió de cuina amb cervesa artesana, comentada per l'experta Sílvia Culell, i la cuina del restaurant amb estrella Michelin de:
Sergi Fernàndez i Jaume Sebastian.
Estany Clar (Cercs-Berga)

12:15

CUINA EN DIRECTE

CADÍ
Plats elaborats amb productes de la DOP Mantega i Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
Diego Alias. Ca l'Amador (Josa del Cadí)
Quim Romeu. Meules Artesanes Sant Tirs (Puig-Reig)

13:00

CUINA EN DIRECTE

Girona Excel-lent
Cuina amb productes "Girona Excel-lent", marca per la creació de valor, de la mà experta del cuiner amb estrella Michelin
Pere Arpa. Ca l'Arpa ★ (Banyoles)

14:00

DINAR

Menú Gastropirineus als restaurants de Berga

16:00

CUINA EN DIRECTE

Cuina amb bolets
Els bolets i la seva aplicació a la cuina. Amb la participació del micòleg Enric Gràcia, i la cuina de:
Núria Bonet. Ca la Núria (Bellver/Puigcerdà)
Marc Nus. Era Coquèla (Val d'Aran)

17:00

CUINA EN DIRECTE

La cuina del rebost del Pirineu de Lleida
Les possibilitats de la cuina elaborada amb els productes que ofereix un territori amb un rebost variat i de qualitat.
Amb-la intervenció de Joan Buchaca, director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.
Roger de la Torre. Can Boix (Peramola)
Salvador Trabalón i Raúl Terrado. Castell de Ciutat (Seu d'Urgell)

17:45

CUINA EN DIRECTE

Gastronomia i cultura: El camí dels Bons Homes
En l'any del Turisme Cultural, proposem una mostra de la simbiosi indissociable de la cultura i la gastronomia. Sessió dirigida per Borja Segura, coordinador del projecte del Camí dels Bons homes.
Amb la participació de:
Carme Clotet. Niu Nou (Bagà)
Jordi Tomàs. Cerdanya Ecoresort (Prullans)

18:30

ELS VINS D'ALÇADA - DO Costers del Segre (Terroir Pallars)

Tast de vins de muntanya guiat per:
Pilar Salillas (sommelier i enòloga de la DO Costers del Segre)
Per aquesta sessió cal inscripció prèvia. Places
limitades.

21:00

SOPAR AMB ESTRELLES

Al Restaurant Estany Clar, de Cercs
Elaborat pels xefs dels restaurants de renom i vinculats al territori:
Joel Castanyè. La Boscana ★ (Bellvís)
Sergi Fernàndez i Jaume Sebastian. Estany Clar ★ (Cercs - Berga)
Jordi Juncà. Ca l'Enric ★ (Vall de Bianya)
Francesc Rovira. Fonda Xesc ★ (Gombrèn)
Carles Flinch. Can Manel (Andorra)
Sergi Vallès. Hotansa (Andorra)
Roger Biosca. Hotel Isard (Andorra)

DIMARTS 26

10:00

CUINA EN DIRECTE

De la fonda tradicional al restaurant amb Estrella
La evolució de la cuina tradicional a càrrec del cuiner amb estrella Michelin
Carles Gaig. Gaig (Barcelona)

11:00

LA TAULA DE FORMATGES

Descobrir la varietat i qualitat dels formatges artesanals que s'elaboren al Pirineu, de la mà experta de Laia Pont i Natàlia Nicolau, autores del llibre Formatges dels Pirineus

11:30

PAUSA CAFÈ

Degustació de formatges artesanals
dels Pirineus

12:00

CUINA EN DIRECTE

Cuina de cassola: tradició i modernitat
La cuina de cassola, element fonamental del patrimoni de la nostra gastronomia. Sessió a càrrec del cuiner amb estrella Michelin:
Oriol Rovira. Els Casals (Sagàs)

13:00

CUINA EN DIRECTE

Productes autòctons i recuperats del receptari tradicional del Berguedà
La recuperació de productes autòctons que varen formar part de la cuina tradicional i la seva aplicació a la cuina actual. Sessió amb la participació d'Ana Lobato, gastrònoma i investigadora de la Fundació
Alicia, i la cuina de:
Marcel Cardona. Cal Fuster (Viver i Serrateix)

14:00

DINAR

Menú Gastropirineus als restaurants de Berga

16:00

Agricultura i turisme: Complement o elements indisociables?

Analitzem com d'important és el lligam entre l'agricultura, part fonamental de la nostra gastronomi i el turisme: Des de Benvinguts a Pagès a les rute enogastronòmiques

16:30

CUINA EN DIRECTE

La Enogastronomia a FGC
La cuina del Bages

Presentació de les iniciatives relacionades amb l'Enogastronomia de FGC: Tren Gastronòmic "Montserrat Clàssic Express" i de l'Enotren, a càrrec d'Enric Ticó president de FGC, i sessió magistral de cuina per:
Benvingut Aligué. Ca l'Aligué (Manresa)

17:30

CUINA EN DIRECTE

La cuina dels joves cuiners del Berguedà
Conèixer i posar en valor la cuina que elaboren els joves cuiners del Berguedà i la seva evolució. Amb la participació de:
Xavier Ribolleda. Cal Majoral (L'Espunyola)
Pere Venturós. Terra (Berga)
Xevi Poll. La Destil-leria (Gironella)

19:00

Carpa del Passeig de la Indústria - Berga

Sessió magistral de cuina, amb tast pels assistents, a càrrec del cuiner amb estrella Michelin, Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn.

Sessió oberta al públic.
Cal inscripció prèvia a:

Oficina de Turisme del Berguedà: 93 822 15 00
Mail: [email protected]
O bé Central de Reserves: www.berguedareserves.cat

Veure el Programa

Ponents