2023 - Flix

GastroEbre, la trobada més dolça del calendari gastronòmic torna la tardor del 2023 a Flix

La 6a edició del certamen se celebrarà del 22 al 24 d’octubre, amb els showcookings de més d’una dotzena de professionals del dolç, com ara Oriol Balaguer, Miquel Guarro, Àlex Lera, Lluc Crusellas o Albert Roca, entre altres.

EL municipi de Flix acull aquest octubre de 2023 la sisena edició de GastroEbre, el certamen professional dedicat a la cuina dolça, les postres i la pastisseria. El Mercat Municipal del municipi albergarà els pròxims dies 22, 23 i 24 d’octubre l’escenari i els fogons on una dotzena de mestres de les elaboracions més llamineres oferiran les seves sessions magistrals. Demostracions culinàries on els i les xefs pastisseres reivindicaran el paper de la cuina dolça en la gastronomia.
En aquesta edició de GastroEbre la cuina tradicional i la cuina creativa es donaran la mà, i es conjugaran en tres jornades que endolciran tot el municipi de Flix. Es podrà gaudir dels trucs i secrets de cuina de grans xefs de restaurants, de mestres pastissers i xocolaters, i d’experts en gelats d’autor.
El certamen s’inaugurarà diumenge a la tarda amb un berenar popular i tradicional amb coca de fruits i xocolata, que elaboran els mestres pastissers del municipi Pau Carranza, de la Pastisseria Larossa, i Llorenç Peral, pastisser del Gran Hotel Mas d’en Bruno. Tots dos, de fet, oferiran un showcooking previ, on demostraran com dominen l’art del dolç. També el diumenge es podrà veure en l’escenari de GastroEbre, a Laura Zurriaga, coneguda com @croquetadexocolata; i a Oriol Balaguer, Millor Xef Pastisser 2018 per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia Internacional Relais Desserts, que tornarà a aquestes jornades per a compartir amb els assistents la seva sensibilitat, percepció i sofisticació creativa.
GastroEbre, que se celebra gràcies a la col·laboració de la DOP Oli Terra Alta i l'Ajuntament de FLix, entre d’altres, també oferirà a altres grans figures de la cuina dolça, com ara Miguel Guarro, que oferirà una sessió de pastisseria creativa contemporània. La pastisseria “5 estrelles” vindrà de la mà de Josep Armenteros, del restaurant Gaig de Barcelona. Mentre que Paula Domènech, formadora al CETT Universitat, impartirà una sessió de pastisseria sense límits. La pastisseria natural la portarà Lucila Canero, de La Luciérnaga de Castelldefels. Les sessions més xocolateres seran les de Lluc Crusellas, Millor Mestre Xocolater del Món 2022, i la d’Àlex Lera, Premi Fava de Cacao 2020-2022. I el showcooking més gèlid, sens dubte, l’impartirà Albert Roca, Campió d’Espanya de Gelateria Artesana 2022.

Com és habitual, les sessions es podran també veure en directe des del canal de Youtube de GastroEvents, via streaming.